Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda işyurdu atölyelerini inceleyen Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Hüsnü Gezginci, işyurtlarının amaçları hakkında şu açıklamalarda bulundu: "İşyurtları Kurumu, ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin meslek sahibi olmalarını ve topluma kazandırılmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur." Gezginci, hükümlülerin tamamının çağdaş koşullarda üretime katılmalarını sağlamak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Dijital Çağ Teknoloji Zirvesi, "Yarının Zekası" temasıyla Divan Kuruçeşme'de gerçekleşti Dijital Çağ Teknoloji Zirvesi, "Yarının Zekası" temasıyla Divan Kuruçeşme'de gerçekleşti

İşyurtlarında üretilen ürünlerin ekonomiye kazandırıldığına dikkat çeken Gezginci, "Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç'un desteğiyle işyurtlarının atölyelerini modernize ediyor ve geliştiriyoruz. Bu atölyelerde üretilen ürünler, kamu kurumlarının ihtiyaçlarını karşılıyor ve aynı zamanda özel sektörde de talep görüyor." dedi.

Hükümlülerin tahliye sonrası kendi işyerlerini açabilmeleri için gerekli belgelere sahip olmalarını sağladıklarını vurgulayan Gezginci, "Mesleki belgelendirme ve sertifikasyonları, infaz kurumlarında ve işyurtlarında bulunan meslek eğitim merkezlerinde gerçekleştiriyoruz. Şu anda ülke genelinde toplam 46 meslek edindirme merkezimiz bulunmakta ve bu sayıyı arttırarak hükümlülerin meslek sahibi olmalarını sağlamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Gezginci, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun faaliyetlerine 1962 yılında başladığını ve müdürlüğün 7 bin dekarlık bir arazi üzerine kurulu olduğunu belirtti. Tarım, hayvancılık ve çeşitli atölyelerde ustalık gerektiren işlerin yapıldığına dikkat çeken Gezginci, buradaki çalışmaların ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını vurguladı.