Türkiye, gelecek dönemde siber vatana hem teknik altyapısını güçlendirerek hem de ilhamını kendi medeniyetlerinden aldığı içerik üretimini artırarak sahip çıkmakta kararlı adım atıyor. Genç ASRİAD Genel Başkan Vekili M. Furkan Görentaş “Yeni dönemde karada ve havada yürüttüğümüz vatan savunmamızı, denizde mavi vatanı olduğu gibi dijital dünyada da siber vatanı da içine alacak şekilde genişletmeliyiz” dedi.

Asrın İşinsanları Derneği’nin (ASRİAD) 2017’de Adnan Danışman öncülüğünde kurulmuş bir iş insanları derneği olduğundan bahseden Görentaş “Şu anda biz Genç ASRİAD olarak Mustafa İnan Güleç başkanlığında sadece genel merkez yönetiminde 40 kişi ile iş insanları topluyoruz. Bu 40 kişiyle birlikte bir 5 milyar TL’lik bir sermaye yönetiyoruz. Bununla birlikte 15 binden fazla istihdamımız var. Türkiye’deki 11 şube ile birlikte yaklaşık 400 üyemiz var yani 400 genç iş insanı ile birlikteyiz. Bu kapsamda üniversite yapılanmalarını kurduk, böylece eğitim olmak üzere iş insanları topluluğu olarak hem kendi ekonomik networkümüzü geliştiriyoruz hem de önümüzdeki Türkiye’mizin bir asrını şekillendirecek yatırım hamleleri stratejik toplantıları yapıyoruz” dedi.

5 yılda 1 milyon haneye et ulaştı 5 yılda 1 milyon haneye et ulaştı

Genç ASRİAD olarak hem kendi ekonomilerini büyütmek hem de ülke ekonomisinin büyümesi adına çalışmalarının mevcut olduğunu aktaran M. Furkan Görentaş “Hayallerimiz büyük, hayallerimiz geniş ve enerjimiz yüksek. Hani ‘Hayaller gerçeklerin kanadıdır’ diye bir söz var ya, bizim hayalimiz çok böyle gerçeklere ulaşmak” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin de bu siber pastasından pay alacağını düşünüyorum”

Vatan yani, küresel anlamda üç vatanımızın olduğunun altını çizen Genç ASRİAD Genel Başkan Vekili M. Furkan Görentaş “Kara toprak vatanımız, denizde ‘Mavi Vatan’ dediğimiz vatan ve yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da bahsettiği ‘Siber Vatan’ kavramıdır. Bu kavramın gelecekte de çokça konuşulacağını öngörüyoruz. Dünya Ticaret Örgütü’nün hazırladığı bültende siber güvenliğe 2030 yılında 17,6 trilyon dolarlık bir ek bütçe ayrılacak. Biz ‘Siber Vatan’ı Z kuşağı ile geliştirerek ‘Siber Vatan’da da çok güçlü olacağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki 10 senede Türkiye’nin de bu siber pastasından pay alacağını düşünüyorum. Bu teknoloji hamlesi Türkiye’yi çok ileri bir seviye taşıyacaktır” diyerek dijital yatırımların önünün açılması gerektiğini savundu.

“Siber Vatan’a içerik üretimini artırarak sahip çıkmakta kararlıyız”

Siber vatana sahip çıkmanın bir tarafında teknik altyapı varsa diğer tarafında içerik üretimi bulunmak olduğunu anlatan Görentaş son olarak şunları söyledi: “Eğer biz kendi gençlerimizden başlayan siber dünyadaki her bireye hitap edecek, onları kendi mecralarımıza çekecek içerik üretemezsek bu savunma hattını korumakta başarılı olamayız. Gelecek dönemde siber vatana hem teknik altyapımızı güçlendirerek hem de ilhamını kendi medeniyetlerimizden aldığımız içerik üretimini artırarak sahip çıkmakta kararlıyız. Genç ASRİAD olarak Siber Vatan’ın gelişimine dair farkındalığı artırmak adına bazı seminer eğitim ve sempozyumlar düzenleyeceğiz. Üyelerimizin bu konu özelinde daha fazla farkındalık oluşturulması için gayret içindeyiz.”

Editör: Eslem Nur KARAMAN