30 yıldır imalat sanayiindeki sektör profesyonellerini bir araya getiren WIN EURASIA, sektörlerin yeniliklerine yer verdiği 5G Arena, Hidrojen Özel Alanı, ComVac- Kompresör, Vakum ve Basınçlı Gaz Ekipmanları ve Teknolojileri Özel Alanı ve Dijital Fabrikalar Özel Alanı’nda son teknolojilere ve sürdürülebilir çözümlere odaklanacak. 5-8 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde farklı sektörleri bir araya getirecek olan fuar özel tema alanlarıyla dikkatleri üzerine çekecek.

MOTTA Ege Motorlu Taşıtlar Fuarı, 4-8 Aralık'ta Denizli'de başlıyor MOTTA Ege Motorlu Taşıtlar Fuarı, 4-8 Aralık'ta Denizli'de başlıyor

Gerçekleştiği her yıl 360 derece imalat sanayini tecrübe etmek için benzersiz fırsatlar sunan Avrasya’nın öncü endüstri fuarı WIN EURASIA, 2024 organizasyonunda 5G Arena, Hidrojen Özel Alanı, ComVac Kompresör, Vakum ve Basınçlı Gaz Ekipmanları ve Teknolojileri Özel Alanı ve Dijital Fabrikalar Özel Alanı gibi özel tema alanlarında son teknoloji ve çözümleri bir araya getirecek. Sahip olduğu yenilikçi bakış açısı ile katılımcı ve ziyaretçilerine büyük bir vizyon kazandıran WIN EURASIA; 2050 yılına kadar etkisi 2.5 trilyon dolar olması beklenen hidrojen enerjisini Hidrojen Özel Alanı’nda, enerji verimliliği yüksek ve sürdürülebilir basınçlı hava ve vakum teknolojilerini Comvac Kompresör, Vakum ve Basınçlı Gaz Ekipmanları ve Teknolojileri Özel Alanı’nda, otomasyon ve yapay zeka teknolojilerini Dijital Fabrikalar Özel Alanı’nda, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye’de önemli bir pazara sahip olması beklenen 5G teknolojilerini ise 5G Arena’da sergileme imkanı sunacak.

1715841263 W I N E U R A S I A Fuar G Rseli 1

Hidrojen Özel Alanı ilk kez WIN EURASIA’da!

İmalat sektörünün yeniliklerine ev sahibi yaparak her sene sektör temsilcilerinin fuarı merakla ve heyecanla beklemesini sağlayan WIN EURASIA 2024 organizasyonunda sürdürülebilir çözümler odağında hidrojen teknolojisine odaklanacak. Sürdürülebilir ve temiz hidrojen enerjisin konusuna odaklanılacak Hidrojen Özel Alanı’nda ağır sanayi gibi hidrojen enerjisinin yoğun kullanıldığı sektörler için hidrojen enerjisinin üretimi, depolanması, taşınması ve kullanımına ilişkin teknolojiler sergilenecek. Dünya ekonomisine 2050 yılına kadar etkisi 2.5 trilyon dolar olması beklenen hidrojen enerjisini sektörle buluşturacak WIN EURASIA ulaşımdan sanayiye, yenilenebilir enerji entegrasyonundan yeşil kimyasal üretimine kadar birçok farklı alanda kullanılabilen hidrojen enerjisini tüm detaylarıyla sunacak

4 gün boyunca toplam 11 farklı panel programı ile hidrojen ve yeşil dönüşüm temasını 360 derece ele alacak olan Hidrojen Özel Alanı’nda; yeşil hidrojenin geleceği, sanayinin karbonsuzlaşmasındaki rolü, hidrojen piyasalarının durumu, yeşil hidrojen projelerinin uygulanması, güneş ve rüzgâr enerjisinin hidrojene etkileri ve sermaye katkılı finansman modelleri konuşulacak. Panel oturumlarında ENSİA, GENSED, TENMAK, TÜBİTAK MAM, TÜREB, SHURA’nın yanı sıra yurt dışından Federal Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı, Alman Enerji Ajansı (DENA), Air Liquide, European Energy Exchange, Fraunhofer Enstitüsü, H2Global Stiftung konuşmacı olarak katılacak. İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi’nden önemli akademisyenlerin yanı sıra Aplus Enerji, Enerji Ticareti Derneği, Kontrolmatik, Lentatek, Linde Gaz Türkiye, Tüpraş, VitrA Karo gibi özel sektör temsilcilerinin ve startup firmalar konuşmacılar arasında yer alacak. Hidrojen Özel Alan katılımcısı olan firma temsilcileri de farklı gün ve saatlerde sahnede yer alıp şirket vizyonlarını anlatma ve ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak. Son yıllarda hidrojen enerjisiyle ilgili altyapıların geliştirilmesi sayesinde sektördeki son teknoloji ürün ve çözümler özel tema alanında kendine yer bulurken; fuarda sadece ürün tanıtımları ile değil, düzenlenecek, konferanslar ve paneller aracılığıyla da ziyaretçilerin ve sektör profesyonellerinin hidrojen teknolojisi üzerine bilgilenmesi sağlanacak.

Gerçek zamanlı 5G deneyimi

İmalat endüstrisi profesyonellerine bugünün ve geleceğin çığır açan trendleri ile yeni nesil teknolojileri tanıma fırsatı sunan WIN EURASIA, 5G Arena alanında önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye pazarında yaklaşık 10 milyar dolar katma değer yaratması beklenen 5G çözümlerine yer ver verecek. 5G’yi ilk defa tanıtan endüstri fuarı olarak yerli ekosisteme katkı sunan WIN EURASIA aynı zamanda Türkiye’nin endüstriyel 5G senaryolarına da 5G Arena özel alanında öne çıkaracak. 5G teknolojisi ile haberleşen, Metaverse dünyasında kontrol edilebilen, Dijital İkiz ve Yapay Zeka destekli ve AR/VR teknolojisi ile uyumlu 5G destekli drone senaryosu, 'Endüstri 5.0: Gelecegin Fabrikası' ilk defa 5G Arena'da sahne alacak. 35 markanın bir araya gelerek 500 m2'de oluşturacağı demo fabrikada 20 farklı 5G kullanım senaryosu Türkiye'de ilk defa eş zamanlı entegre çalışacak. 

ComVac Basınçlı Hava ve Kompresör özel alanı WIN EURASIA’da!

30. yılını kutlayan WIN EURASIA’nın Comvac Kompresör, Vakum ve Basınçlı Gaz Ekipmanları ve Teknolojileri Özel Alanı’nda ise Basınçlı Hava ve Vakum Teknolojileri sektörünün önde gelen markaları ve yenilikçi çözümleri sektör profesyonelleri ile buluşturulacak. Tema alanında; enerji verimliliği odaklı kompresörler, yeni nesil hava kurutucuları ve filtreleri, hava tankları, azot jeneratörleri, oksijen jeneratörleri, hidrojen jeneratörleri, üfleyiciler ile endüstriyel vakum ve pompalar gibi birçok yenilikçi ürün ve çözüm yer alacak.

Geleceğin teknolojileri WIN EURASIA’da yerini alıyor

Verimliliğin artması, üretimin anlık olarak takip edilmesi ve uzaktan yönetilebilmesini sağlayabilen otomasyon sistemleri ile donatılarak akıllı hale getirilen dijital fabrikaların üretimdeki yeri her geçen gün artıyor. İşletmeler teknoloji odağında üretim hatlarını güncellerken WIN EURASIA da 5G, loT ve Endüstri 4.0 uygulamalarına Dijital Fabrikalar Özel Alanı’nda yer verecek. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde otomasyon, yapay zeka ve dijital teknolojilerin yaratacağı fayda ile Türkiye’nin iş artışı yaratma potansiyelinin yükselmesi beklenirken Dijital Fabrikalar Özel Alanı’nda buna yönelik bulut bilişim, makine öğrenimi, metaverse, yazılım ve dijital ikiz teknolojileri de yer alacak.

Editör: Eslem Nur KARAMAN