KÜAD, kozmetik ürünlerin güvenliği ve tüketici bilinçlenmesini desteklemek amacıyla “Tüketici El Kitabı” nı tanıttı KÜAD, kozmetik ürünlerin güvenliği ve tüketici bilinçlenmesini desteklemek amacıyla “Tüketici El Kitabı” nı tanıttı

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), “Geleceğimiz için Eğitimi Birlikte Konuşmak” temalı bir konferans düzenledi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımlarıyla gerçekleşen konferansta PISA 2022 bulguları ışığında Türkiye’de eğitimin durumu, yapay zeka çağına doğru herkes için nitelikli eğitim gibi birçok konuya yer verildi. Konferansa katılan Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, konferans kapsamında “İş Dünyası Gözünden Eğitimden Beklentiler” başlığı altında özel bir oturum gerçekleştirdi. Boyner, iş dünyasında eğitimle ilgili mevcut beklentileri ve gelecekte nasıl bir eğitim modeli gerektiğini tartıştı.

Konferansa katılım sağlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimi ideolojik bakış açısıyla değerlendiren bazı çevrelerin, bu sürece katkıda bulunmak yerine yalnızca eleştiride bulunduklarını dile getirdi. Yeni eğitim müfredatını eleştirenlere tepki gösteren Bakan Tekin, eleştirilerin amacını sorguladı ve şunları söyledi:

"Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin sırtından ağır bilgi yükünü almamıza mı karşılar? Akademik başarıyı da içine alan beceri odaklı bir eğitime geçişimize mi itiraz ediyorlar? Öğrenci katılımını artırarak onların dünya ile yarışabilecek bir öğrenme sürecine dahil olmalarını mı istemiyorlar?"

Ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1921'de Maarif Kongresi'nde vurguladığı milli terbiye programına dayalı bir eğitim modeli oluşturmaya çalıştıklarını belirten Tekin, "Merhametli, çevresine saygılı, erdemli bireyler yetiştirmek mi sorun yaratıyor?" dedi.

Tekin, müfredat değişiklikleri kapsamında tarihi olayların kronolojik olarak öğretileceğini, "Mavi Vatan" ve savunma sanayisindeki gelişmeler gibi kavramların müfredata ekleneceğini belirtti. Ayrıca, dijital ve finansal okuryazarlık gibi 22. yüzyıl becerilerine odaklanılacağını, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirme hedefiyle ilerlediklerini vurguladı.

Tekin, eleştirilerden önyargılardan uzak bir şekilde cevap beklediğini belirterek, eğitimin herkesin ortak geleceği için bir arada konuşulması gerektiğini ifade etti. Eğitim sisteminin geliştirilmesi için kamu, özel sektör ve akademi işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Bu kapsamda TÜSİAD’ın düzenlediği konferansın, eğitim sisteminin geleceği üzerine farklı bakış açılarını bir araya getirdiği bir platform olarak değerli bir katkı sağladığını belirten Tekin, "Amasız, fakatsız, önyargısız bir şekilde eğitim ekosistemimizi hep birlikte inşa etmek zorundayız" dedi.

Editör: Sude Yılmaz