Medya ve iletişim sektöründeki iş birliklerini artırmak ve dijital dönüşüm vizyonunu paylaşmak amacıyla, İhlas Medya Grubu Dijital Varlıklar, Türkiye’nin önde gelen iletişim ajanslarının kurucu ve üst düzey yöneticilerini İhlas Holding binasında ağırladı.

Etkinlik kapsamında, grubun dijital yayıncılık, reklam çözümleri, içerik üretimi ve medya planlama gibi geniş bir yelpazeye yayılan hizmetleri katılımcılara detaylı şekilde aktarıldı. Dijitalleşmenin medya üzerindeki etkilerine ve yeni nesil iletişim stratejilerine odaklanılan buluşmada, İhlas Medya Grubu Dijital Varlıklar Genel Müdürü Volkan Ormanlı önemli açıklamalarda bulundu.

Etkinliğin, uzun soluklu bir emeğin ürünü olduğunu belirten Ormanlı, “Aslında bu, bir buçuk yıllık bir emeğin paylaşılması. Biz yediden yetmişe tüm kitlelere –siyasi görüşü ne olursa olsun– erişmek istiyoruz. Bu yüzden yalnızca haber kategorilerinde değil, haber dışı kategorilerde de yer almak istedik” dedi.

ICA Events Ülke Pazarlama Direktörü Kıvanç Uğur, “BeautyEurasia, sektörünün en köklü buluşma platformlarından biri"
ICA Events Ülke Pazarlama Direktörü Kıvanç Uğur, “BeautyEurasia, sektörünün en köklü buluşma platformlarından biri"
İçeriği Görüntüle

Ormanlı, teknolojinin medya stratejilerinin merkezine yerleştirildiğini vurgulayarak, “Bunu yaparken temelimizi teknolojiye dayandırmak istedik. Çünkü teknolojiyle farkındalık oluşturmak istiyoruz. Özel haberle farkındalık oluşturmak istiyoruz. Çünkü tren artık bu yöne doğru gidiyor. Sosyal medyayı kullanmaya özen gösteriyoruz ve bunun da meyvelerini gördük. Sağ olsun insanlar geldiler, teveccüh gösterdiler. Bugüne kadar yaptıklarımızı izlediler. İnşallah bundan sonra daha da güzel işler yapacağız” diye konuştu.

Dijital varlıklar arasında öne çıkan projelerden biri olan Türkiye Today platformuna da değinen Ormanlı, bu yapının uluslararası hedefleri olduğunun altını çizdi: “Türkiye Today şu an daha butik bir pozisyonda ama yavaş yavaş büyüyor. İstediğimiz şey, Harvard Business Review tarzı bir içerik yapısı kurmak. Nitelikli, özel opinion içerikler ve analiz işlerine ağırlık veriyoruz. Amacımız, hem Türkiye’de yaşayan expert’lere hem de yurtdışından Türkiye’yi doğru anlamak isteyen kişilere ulaşmak.”

Türkiye Today’in, klasik haber portallarından farklı olarak daha derinlemesine, yatırım ve kültür odaklı içerikler sunduğunu belirten Ormanlı, “Siteyi Haziran ayında açtık. Şu anda bürokrasi tarafında da karşılık bulduk. Özellikle konsolosluklar seviyesinde site çok beğeniliyor. Amacımız bu siteyi yurtdışına açmak. Türkiye’nin hem haber hem de teknoloji tarafını dışarıya doğru anlatmak istiyoruz. 2026’nın başı itibarıyla uluslararası alanda daha somut adımlar atmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Genç kitlelere yönelik geliştirilen Türkiye Gençlik Platformu’na da dikkat çeken Ormanlı, bu platformun eğlence odaklı içeriğiyle kısa sürede büyük ilgi gördüğünü belirtti. “Bu oluşuma başlarken pazarda neler var diye baktık. GZT gibi çok başarılı markalar var. Habercilik anlamında güzel işler yapıyorlar. Ama dedik ki, onların olmadığı bir yerden başlamalıyız: Eğlence. Bu nedenle entertainment kategorisinden başlamayı tercih ettik” dedi.

Platformun kısa sürede gençler arasında viral etkileşim kazandığını ifade eden Ormanlı, “Belki sizin telefonlarınıza da sürekli TG içerikleri düşüyordur.  Çünkü biz keşfete düşebilecek şekilde içerikler üretmeye özen gösteriyoruz. Instagram’da ayda 120 milyon, TikTok’ta 80 milyon görüntülenmeye ulaşıyoruz. YouTube tarafında ise yeni yeni başlıyoruz. Spor ve oyunla ilgili yeni projeler de yolda” açıklamasında bulundu.