30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında üçüncü kez düzenlenen bilimin ve sınırsız hayal gücünün birleştiği Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali, dördüncü gününde de film gösterimleri, söyleşiler ile devam etti. 

İzmir Kültür Yolu Festivali Oğuz Demir, TUSAŞ saldırısını tablolarına yansıttı İzmir Kültür Yolu Festivali Oğuz Demir, TUSAŞ saldırısını tablolarına yansıttı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ve Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla düzenlenen 3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde bugün yönetmen Leticia Tonos'un Türkiye Prömiyerli "AIRE: Just Breathe", yönetmen Mustafa Uğur Yağcıoğlu'un "An", yönetmen Emre Kavuk'un "Daha İyi Bir Yarın" ve yönetmen Serpil Altın'ın "Bir Zamanlar Gelecek: 2121" filmleri festival izleyicisi ile buluştu.

Ejflkejfle

Biletinial Torun Center Sinemaları'nda gerçekleşen festivalin dördüncü gününde, uzun film seçkisinde yer alan "Daha İyi Bir Yarın" ve "Bir Zamanlar Gelecek:2121” film ekiplerinin katılımıyla söyleşiler gerçekleşti. 

Emre Kavuklu “Daha İyi Bir Yarın” ile 2024 yılını aktarmak istedim.

Şebnem Kitiş’in moderatörlüğünü yaptığı, yönetmen Emre Kavuk’un “Daha İyi Bir Yarın” filminin ardından gerçekleşen söyleşide Kavuk: “Aslında bu filmde ben gelecekteki insan ilişkilerinin ne olduğunu anlatmak istedim yani teknolojiden ziyade insanlık nereye gidecek. Onu da bir nebze de olsa 2042 yılı olarak sizlere anlattım. Aslında 2024 yılı çünkü ben bugünün de öyle olduğunu düşünüyorum ve sizlere filmde düşündüğüm şekilde aktardım.” ifadelerini kullanırken filmin oyuncu kadrosunda bulunan Yağız Can Konyalı film sürecine nasıl dahil olduğunu anlattı. Konyalı: “Senaryoyu okuduğum an bu filmin çok farklı olduğunu hissettim. Hatta o dönem hayatımda tam böyle bir role ihtiyacım vardı, o yüzden büyük bir mutlulukla kabul ettim. Filmin çoğunluğunun stüdyo ortamında çekiliyor olması beni teknolojik olarak daha da kendine çekti.” İfadelerini kullandı.

Serpil Altın: Bir Zamanlar Gelecek: 2121; Türkiye’nin ilk sürdürülebilir film girişimi!

“Bir Zamanlar Gelecek:2121” filminin ardından Ebru Çiğdem Thwaıtes Diken moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, yönetmen Serpil Altın ve filmin yapımcısı Korhan Uğur film hakkında görüşlerini aktardı. Serpil Altın: ‘Bu filmin fikrinin doğuş aşaması aslında değerli eşim, senaristim, yapımcım Korhan, Korhan yeni bir film için çalışırken, uzun zamandır Z kuşağından bir evlada sahip olmakla beraber, benim ondan öğrendiklerim, onun benden öğrendikleriyle aslında geleceğe bir kaygı durumu söz konusu oldu benim için. Çalışırken bazı estetiksel durumlara baktığımda dünyanın gitgide kalabalıklaştığını ama bu kalabalıklaşmanın genç nüfusun artışından değil, yaş olarak sağlığın ve teknolojinin artmasıyla insan ömrünün uzaması gibi bir durumdan kaynaklandığını okudum. Bunu okuduğumda beni çok etkiledi ve oradan bir fikir doğdu. Yeni biri doğduğunda en yaşlı fert ölmek zorunda olsa böylece dünya bir denge kursa diye düşündüm, aslında bu filmin konusu bu şekilde oluştu. Filmimiz ‘Yeşil Film’ olarak geçiyor yani sürdürülebilir bir film. Bizim hayat tarzımız bir süredir böyleydi, yurtdışına gittiğimizde ise gerekli seminerlere katılım sağlayarak, bu tür filmlerin nasıl çekildiğini öğrendik. Aslında tam olarak karşılığı ‘israfsız set kurmak’.” ifadelerini kullandı.

Yapımcı Korhan Uğur ise “Yeşil Film konusu aslında çok geniş bir konu ve bu konuları artık üniversitelere giderek anlatmaya başlayacağız. Yeşil Film nasıl yapılamıyor onları görüyoruz ve insanlar bu konuya çok direniyor. Plastiğe bağımlı bir haldeyiz ve alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Kia ana sponsorluğunda ve İstanbul Bilgi Üniversitesi desteğiyle gerçekleşen 3.Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali ile ilgili detaylı bilgi için https://us3f.com adresi ve festivalin sosyal medya hesapları ziyaret edilebilir.

          

Editör: Eslem Nur KARAMAN