Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen “Altın Konteyner İhracat Ödülleri” sahiplerini buldu. Gerçekleşen ödül töreninde, genç ihracatçılara 15 farklı kategoride 25’ten fazla ödül verildi. Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel, “Her yıl artan başvuru sayımız, gençlerin bu ödüle ne kadar ilgi gösterdiğini ve bu ödüllerin ihracatçılar üzerindeki katma değerini net bir şekilde ortaya koyuyor” dedi.

1726779150666

Türkiye'nin çelik ihracatında yüzde 7,5 artış Türkiye'nin çelik ihracatında yüzde 7,5 artış

Düzenlenen ödül töreninin açılışında açıklamalarda bulunarak ödül töreninin detaylarını veren Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel, şu ifadeleri kullandı:

“Ödül başvurusu alırken bu fiyat eğilimini gözetmediğimiz programda, 35 yaş altı tüm genç ihracatçılarımıza kapımızı sonuna kadar açtık. Bu çağrımıza karşılık olarak, ödül almak için Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce ihracatçımız 15 farklı kategoride başvuru yaptılar. Bağımsız ve şeffaf bir şekilde değerlendirdiğimiz bu başvurular sonucunda, çevre hassasiyeti ile üretim yapan firmalara verdiğimiz "Yeşil İhracat" ödülünden, kadın ihracatçılarımıza verdiğimiz "İhracatın İncisi" ödülüne kadar birçok farklı kategoride 21 genç ihracatçı kardeşimiz ödül almaya hak kazandı. Her yıl artan başvuru sayımız, gençlerin bu ödüle ne kadar ilgi gösterdiğini ve bu ödüllerin ihracatçılar üzerindeki katma değerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Ayrıca, her yıl ödül verdiğimiz firmaların ticaret süreçlerini takip ettiğimizde, bu ödüllerin ticaretlerine ciddi katkılar sağladığını gözlemliyoruz”

“Amacımız Türk ürünlerinin tanınmadığı ülke bırakmamaktır”

Konuşmalarında ihracat rakamlarına da değinen Başkan Ertemel, “Ülkemizin dış ticaretinin güncel durumuna baktığımızda, ihracatımızın ciddi bir artış gösterdiğini, ithalatımızın ise belirgin seviyelerde düştüğünü gözlemliyoruz. Nitekim ağustos ayında 22,1 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin en yüksek ağustos ayı ihracat rekoru kırılırken, yine 2024 yılının ilk 8 ayında mal ithalatında 21,4 milyar dolar düşüşle önemli bir gerileme sağlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle, amacımız Türk ürünlerinin tanınmadığı ve ihracatçılarımızın ayak basmadığı ülke bırakmamaktır. Bu doğrultuda yurt içinde ve yurt dışında bulunan 5 milyarlık insan kitlesine var gücümüzle çalışıyoruz. Yurt dışına yaptığımız iş seyahatleriyle yeni coğrafyalara açılırken, ağırladığımız yabancı heyetlerle ülkemizin ihracat potansiyelini artırmak adına büyük gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırılara ilişkin konuşan Ertemel, “Bizler, az önce bahsettiğim tüm çalışmaları yaparken biliyoruz ki ihracat hacmi, beraberinde kalkınma gücünü getiren en önemli stratejik ve coğrafi bir güçtür. Bizler güçlü olmalıyız ki, coğrafyamızda hızla acı hadiseler yaşanırken, açılan yaralara merhem olabilelim. Bizler güçlü olmalıyız ki, zulmetmek isteyenler Türkiye'yi ve ticaret köprülerinin sarsılmasından endişe etsinler ve bir kez daha düşünsünler. Şunu çok iyi biliyoruz: Başta Türkiye ve tüm İslam âlemi ne kadar güçlü olursa, İsrail'in zulmüne verilecek cevap o kadar sert ve güçlü olacaktır. İnşallah o günleri de hep birlikte, tüm gayretimizle çalışarak çok yakın zamanda göreceğimizi ümit ediyorum” dedi.

Genç MÜSİAD olarak, gençlerin iş dünyasındaki ihtiyaçlarını belirlemek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Ertemel, MÜSİAD’ın 30 yılı aşkın ticari deneyimi ve güçlü bağlantılarıyla, gençlere bu tecrübeyi aktarmak için bir girişimcilik ve hızlandırma merkezi kurduklarını ifade etti.

Editör: Eslem Nur KARAMAN