SEM Plastik, Ambalaj endüstrisinin Avrasya'daki en büyük etkinliği olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nda yeni sürdürülebilir ürünlerini sergiledi. Fuara gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını belirten SEM Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, "Sürdürülebilir ürünlere son dönemlerde büyük yatırımlar yaptık ve bu alandaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. İki fabrikamızla 100'den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz," dedi.

İstanbul'un Silivri ve Selimpaşa bölgelerinde toplamda yaklaşık 30 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösteren SEM Plastik, Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nda hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen çok sayıda nitelikli ve kurumsal ziyaretçiyi ağırladı.

Son yıllarda sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir ürünlere büyük yatırımlar yapan SEM Plastik, Türk Hava Yolları'nın küresel kabin içi ikram kaplarını da üretiyor. Sürdürülebilirlik ön planda tutularak tasarlanan SEM ürünleri, bağımsız sertifikasyon kuruluşları tarafından denetlenerek kalite ve güvenlik açısından garanti altına alınıyor.

Fuarda SEM Plastik, çok amaçlı kullanıma uygun yıkanabilir kahve kupaları (Refill Cups) ve Kahve ve Fast-Food sektörleri için geliştirilen yeni ürün seçenekleri de dahil olmak üzere yeni çevre dostu ürün alternatiflerini tanıttı. Geri dönüştürülmüş PET hammaddelerinden üretilen rPET tek kullanımlık alternatiflerine ek olarak SEM Plastik, Sürdürülebilir İş Ödülleri'nin Döngüsel Plastik Yönetimi kategorisinde birincilik kazanan zeytin çekirdeklerinden üretilen yıkanabilir servis ekipmanı SEMBIYOZ serisini de sergiledi. Ayrıca Pegasus Havayolları için geliştirilen ve Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri'nde birincilik ödülüne layık görülen depolimerize edilmiş kupalar da sergilendi.

SEM Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, şirketin Avrasya bölgesinin en büyük ambalaj üreticilerinden biri olma konumunun fuarda gösterilen yoğun ilgiye yansıdığını vurguladı. SEM Plastik'in hem Türkiye'den hem de yurtdışından önemli müşteriler ve potansiyel alıcıları ağırladığını ve önümüzdeki yıl için önemli sinyaller aldığını kaydetti.

Savunma sanayinde FORIPS ile %10 maliyet tasarrufu hedefleniyor Savunma sanayinde FORIPS ile %10 maliyet tasarrufu hedefleniyor

100'DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT, YENİ YATIRIMLAR YOLDA

Eroğlu, şirketin gıda ile temas eden tek kullanımlık ve yıkanabilir ürünler de dahil olmak üzere geniş bir ürün portföyüne sahip olduğunu ve 100'den fazla ülkeye ihracat yaptığını belirtti. "İhracatta rekabetçi olmak için yenilikçi çözümler, çeşitli ürünler ve sürdürülebilirlik yoluyla daha fazla katma değer yaratmaya odaklanıyoruz. Özellikle Amerika ve Avrupa pazarlarında satışları artırmak için geri dönüştürülmüş PET ürün sektörüne önemli yatırımlar yapıyoruz" dedi. Ayrıca, çok amaçlı kullanım için tasarlanan yeni yıkanabilir kahve kupalarının pazarda büyük ilgi göreceğinden emin olduğunu belirtti. Tüketicilerin yeniden kullanılabilir ve yıkanabilir olmalarının yanı sıra birçok kahve zincirinin bunları kullanan müşterilere sunduğu indirimler nedeniyle beğendiği bu kupaların popüler bir ürün haline gelmesi bekleniyor.

Eroğlu, yeni yatırım planlarının bir parçası olarak şirketin SEM Biotech'te yeni üretim hatları ve Ar-Ge alanları kurduğunu ve yakında yüksek teknoloji vakumlu kan toplama tüpleri üreteceğini paylaştı. Bu tıbbi yatırımlar bir Güneş Enerjisi Sisteminden gelen enerjiyle destekleniyor. "Karbon Nötr Üretime ulaşma yolunda önemli bir adım attık" diye ekledi.

Eroğlu ayrıca SEM Plastik'in havacılık sektörüne yönelik özel üretim çabalarını vurgulayarak, dünya çapında 50'den fazla havayolu şirketine yemek tepsileri, bardaklar ve tepsi setleri gibi çeşitli ürünler ürettiklerini belirtti. Sürdürülebilir kabin içi ikram konseptlerine yönelik artan talebin altını çizen Eroğlu, SEM Plastik'in bu alanda küresel olarak beşinci büyük şirket olduğunu belirtti. "Küresel operasyonlar için geri dönüştürülmüş malzemeler, biyoplastikler ve kapalı devre geri dönüşüm sistemleri üzerinde çalışıyoruz. Sürdürülebilirlik ve geri dönüşüme yönelik yatırımlarımız gelecekte de devam edecek" diye sözlerini tamamladı.

Editör: Sude Yılmaz