Türkiye, son günlerde farklı illerinde çıkan orman yangınlarıyla mücadelesini sürdürüyor. Muğla'nın Ula ve Yatağan ilçelerinde meydana gelen yangınlar, 21 saat süren yoğun çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Bu zorlu süreçte, Muğlalı madenciler olağanüstü bir gayret göstererek yangınla mücadelede önemli bir rol üstlendi.

sanayiplatformu.com ve MAKFED güçlerini makine imalatçıları için birleştirdi sanayiplatformu.com ve MAKFED güçlerini makine imalatçıları için birleştirdi

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Muğlalı madencilerin doğal afetlerde her zaman sahada yer aldığını ve hem insan gücü hem de makine ekipmanlarıyla yaraların sarılmasına katkı sunduklarını belirtti. Alimoğlu, Ula ve Yatağan'daki yangınların kontrol altına alınmasında madencilerin kamu ve yerel yönetimlerle iş birliği içinde çalıştığını ve bu çabaların takdirle karşılanması gerektiğini vurguladı.

Alimoğlu, 2021'de 14 gün süren orman yangınları sırasında da Muğlalı madencilerin büyük bir özveriyle çalıştıklarını hatırlatarak, "Muğla’nın yüzölçümünün yüzde 56’sını ormanlar kaplıyor. Ülkemizin akciğerleri sayılan Muğla'nın yeşil dokusunun korunması, tüm Türk vatandaşları gibi madencilerimiz için de öncelikli bir görevdir. Tecrübeli insan gücü ve geniş makine parkımızla yangınlara müdahale ettik. Muğlalı madencilerimiz, akaryakıt tankerleri, kepçeler, ekskavatörler, su tankerleri ve kamyonlarıyla yangının kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynadı. Bundan sonraki süreçte ise, yanan alanların yeniden ormana dönüştürülmesi için madencilik sektörü en büyük desteği sağlayacaktır" dedi.

Madencilik sektöründe 18 STK'nın ortaklığıyla faaliyet gösteren Madencilik Platformu’nun her doğal afette hızlıca organize olup müdahale ettiğini hatırlatan Alimoğlu, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremlerinde de 10 binden fazla madencinin arama kurtarma ekiplerine büyük destek verdiğini sözlerine ekledi.

Editör: Sude Yılmaz