Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) tarafından İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen MOBİSAD-IMEX Fuarı Kongresi açılışı gerçekleşti. Açılış Töreni  Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Açılış Töreni sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz fuarı ziyaret etti. Yılmaz, Fuar Dergisi mikrofonlarımıza sektörle ve fuarla ilgili açıklamalarda bulundu.

D S C01018

“Yenilikçilik ekonominin can damarı"

Boğaziçi Zirvesi 15. yılında ‘Geleceğe Köprüler Kurmak’ temasıyla başladı Boğaziçi Zirvesi 15. yılında ‘Geleceğe Köprüler Kurmak’ temasıyla başladı

Emeği geçen herkese tebriklerini ileten Yılmaz, teknolojiyle ve bilgi iletişimle ilgili olan bu fuarın gençler tarafından yoğun ilgi gördüğüne dikkat çekti. Yılmaz, “Yenilikçilik ekonominin can damarı. Bugün geldiğimiz noktada bilgi iletişim teknolojileri yenilikçilik anlamında çok kıymetli bir yere sahip. Hem bir sektör olarak önemli, hem de diğer tüm sektörleri etkileyen bir alan olarak çok kıymetli.” şeklinde konuştu. İletişim teknolojilerinin yatay etkisi olan bir alan olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, “Türkiye olarak teknolojik seviyemizi yükseltmek, daha gelişmiş bir ekonomik yapı oluşturmak temel hedefimiz. Bu anlamda bu tür fuarların dünyadaki gelişmeleri görmek, ülkemizdeki gelişmeleri görmek anlamında çok kıymetli katılarda bulunduğuna inanıyorum. Aynı şekilde burada yeni işbirliklerine, iletişime, gelecek ortaklıklarına da zemin hazırlayan ortamlar bulunuyor. Dolayısıyla her bakımdan faydalı.” şeklinde konuştu.

Yılmaz, son dönemlerde yaşanan olayları hatırlatarak, güvenlik açısından sektörün çok kıymetli olduğunu belirtti: “Özellikle bu elektronik sistemler ve bilgi iletişim teknolojilerinde kullanılan araçlar birer silaha dönüştürülebiliyor. Dolayısıyla burada milli ve yerli ürünlerin arttırılması, daha güvenli bir altyapının oluşturulması da çok kıymetli.” şeklinde konuşarak milli ve yerli ürünlerin güvenlik sağlamada büyük bir rolü olduğunun altını çizdi. 

Bu ürünlerin aynı zamanda çevre açısından ve cari açık açısından önemli olduğunu ve özellikle cep telefonları, yeni elektronik sistemler gibi birçok ürünün ithal edilmek zorunda kalındığını belirterek, “Bunlarla ilgili burada gördüğüm dönüşüm yapan, tamirat yapan firmalarımız var. Yapılan bu işlerin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Kullandığımız ürünlerin ömrünü uzatarak çevreye yeni atıkların dahil olmasına engel oluyorlar.” ifadelerini kullanarak fuarın çevresel açıdan önemini vurguladı.

“Diğer yandan ürünler ithal olduğundan ekonomik açıdan da çok değerli bir iş yapmış oluyorlar. İthalatımızı da azaltmış oluyorlar. Yani hem çevresel açıdan faydalı hem de cari açı açısından, dış ticaret dengemiz açısından çok anlamlı faaliyetler sürdürülüyor. Burada gördüğüm gençler ve yeni firmalar sayesinde inşallah gelecekte bu sektör büyüyerek devam eder.” şeklinde belirterek fuarın çok faydalı olduğunu iletti.

Editör: Sude Yılmaz