ITM 2024 Fuarı yoğun katılımcı ve ziyaretçisiyle kapılarını açtı. Dünya tekstil sektörünü İstanbul’da buluşturan ITM Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarları, Teknik Fuarcılık- Tüyap ortaklığı ve TEMSAD (Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği) desteğiyle düzenlendi. ITM Fuarına katılan 1000’ den fazla tekstil teknolojileri üreticisi firma, son modellerini tanıtıyorlar. Türkiye’nin ve bölgenin konusunda en büyük fuarı olan ITM, dünyanın da en önemli fuarları arasında yer alıyor. Lider makine üreticileri, profesyonel ziyaretçiler ve küresel alıcılar 5 gün boyunca Tüyap’ta bir araya gelecek. Teknik Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Necip Güney, fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

D S C02063

ITM markasının 20. yılını doldurduğunu belirten Güney, ‘’Her iki yılda bir yapığımız ITM Fuarı büyüyerek yoluna devam ediyor. Şu anda burada 70’in üzerinde ülkeden 1380 civarı katılımcımız var. Burada aynı zamanda birçok firmanın dünya lansmanlarına ev sahipliği yapıyoruz. İplikten terbiyeye, dokumadan örgüye, dijital baskıya, denime, bütün teknolojilerin tamamını ziyaretçilerin fuarımızda görme imkanı var.’’ ifadelerini kullandı.

MAKİNA HANGAR’da düzenlenecek etkinlikler, imalat sanayisine ışık tutacak MAKİNA HANGAR’da düzenlenecek etkinlikler, imalat sanayisine ışık tutacak

Bu sene özellikle yabancı ziyaretçi konusunda bir rekor kıracaklarını tahmin ettiğini belirten Güney, ‘’Avrupa’daki fuarlarda özellikle vize probleminden dolayı ziyaretçi anlamında düşüş var. Tekstil yatırım bölgelerine bakığınızda buraların hepsinde vize problemi görüyoruz. Bu işi bu coğrafyada yapıyor olmanın bu anlamda çok önemli olduğunu düşünüyorum.’’  

Dünyada tekstil sektöründe genel olarak bir yavaşlama olduğunu belirten Teknik Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı, ‘’Bugün ilk gün olmasına rağmen ciddi bir kalabalık var. Bangladeş, Pakistan Hindistan, İran, Lübnan, Azerbaycan gibi dünyanın birçolk ülkesinden ziyaretçi görmek mümkün’’ ifadelerini kullandı.

Güney, önceki ITM Fuarı’nda katılımcı firmalarla yapılan anket neticesinde 1 milyar euro’nun üstünde bir işlem hacmi gerçekleştiğini vurgulayarak bu yıl bunun üstüne çıkacaklarına inandıklarını belirtti.

Editör: Sude Yılmaz