Anadolu Sigorta, UN Women Türkiye’nin Sözden Eyleme WEPs Programı aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etme çabalarını sürdürüyor. Şirket, Eşitlik Komitesi bünyesinde yürüttüğü #DahaEşit adlı çalışmalarla sigortacılık sektörünü cinsiyet eşitliği konusunda dönüştürmeyi amaçlıyor.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye’nin, toplumsal cinsiyet eşitliği prensiplerini pekiştirmek amacıyla başlattığı Sözden Eyleme WEPs Programı'nın kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Programda Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İdil Pamir’e Sözden Eyleme WEPs Programı katılım belgesi takdim edildi. 

Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin imzacıları arasında yer alan ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için Eşitlik Komitesi çatısı altında pek çok çalışma yürüten Anadolu Sigorta, 26 Eylül-30 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Sözden Eyleme WEPs Programı’na katılan 10 şirketten biri oldu. 

Toyota Türkiye'ye Brandon Hall ve Stevie Ödülleri'nden büyük başarı! Toyota Türkiye'ye Brandon Hall ve Stevie Ödülleri'nden büyük başarı!

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İdil Pamir: “Cam tavanların, cam uçurumların olmadığı bir sektör için var gücümüzle çalışacağız”

Kapanış töreninde konuşan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İdil Pamir, #DahaEşit adını taşıyan toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalık çalışmaları kapsamında Anadolu Sigorta’da bugüne dek pek çok adım attıklarını belirtti. Pamir “Çalışanlarının yarısından fazlası kadınlardan oluşan bir şirket olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin temel ve ihlal edilemez bir insan hakkı olduğunun bilinciyle Sözden Eyleme WEPs Programı sayesinde bu adımlara şimdi yenilerini eklemekten büyük heyecan duyuyoruz” dedi. 

Dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için 286 yıl gerektiğini belirten Pamir, sürdürülebilir ekonomik kalkınma için kadınların iş gücüne katılımının önemine şu sözlerle dikkat çekti: “Sözden Eyleme pilot programına katılan 10 şirketten biri olmaktan ötürü gurur duyuyoruz. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadınların iş gücüne katılımının ne denli önemli olduğu bilinciyle elimizi taşın altına koyduk ve ‘Prensip 5: Kadınların güçlenmesi için girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması’ odağında aksiyon planı hazırladık. Faaliyet gösterdiğimiz sigortacılık ekosistemini dönüştürmek için de en önemli iş ortaklarımız acentelerimizle el ele veriyoruz. Bu program aracılığıyla acentelerimizin toplumsal cinsiyet eşitliği alanında farkındalıklarını artırmak, cam tavanların, cam uçurumların olmadığı bir sektör için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin ancak topyekûn bir mücadele ile mümkün olacağından, değerli çalışma arkadaşlarımız ve iş ortaklarımızın toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda şirketimizi destekleyeceğinden hiç kuşkum yok.”

Editör: Sude Yılmaz