Yarışmalardan panellere, ünlü şeflerin sahne aldığı sunumlardan konserlere kadar dopdolu bir program ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.

Yarışmalar Nefes Kesti

Festivalin en heyecanla beklenen bölümlerinden biri olan yarışmalar, gün boyu Afyon Culinary Cup Sahnesinde devam etti.

Altın Portakal’ın son yarışmacıları perdedeydi
Altın Portakal’ın son yarışmacıları perdedeydi
İçeriği Görüntüle
  • 12.00’de Kadınana Yöresel Yemek Yarışması (Ana Yemek Kategorisi) ile başlayan yarışma serisi,

  • 14.00’te Kadınana Yöresel Yemek Yarışması (Yaprak Sarma Kategorisi) ile devam etti.

  • 14.00 – 14.45 Üniversite Yemek Yarışması, ardından 15.00 – 15.45 Lise Yemek Yarışması büyük ilgi gördü.

  • 16.00 – 16.45 Influencer Yarışması (Ana Yemek Kategorisi) ile sosyal medyanın ünlü isimleri mutfaktaki hünerlerini sergiledi.

  • Günün en anlamlı anlarından biri ise 16.00’da düzenlenen Engelsiz Bireyler Yemek Yarışması Ödül Töreni oldu.

  • Festivalin yarışma maratonu, 18.30’da Influencer Yarışması (Tatlı Kategorisi) ile sona erdi.

GastroShow Sahnesinde Ünlü Şefler

Festivalin en dikkat çeken alanlarından biri olan GastroShow Sahnesi, gün boyu birbirinden değerli şefleri ağırladı.

  • 12.00 – 12.45 “Afyon Ustaları ile Yöresel Lezzetler”de Murat Başer ve Hüseyin Yalavaç sahne aldı.

  • 12.45 – 13.30 Hazer Amani “Afyon Tatları ile Protein Dolu Tabaklar” sunumuyla izleyicilerle buluştu.

  • 13.30 – 14.15 Yağız İzgül, “Haşhaşlı Tava Keki” ile dikkat çekti.

  • 14.15 – 15.00 Battal Yıldırım ve Remzi Güçlü, “Etsojenin Hikayesi”ni anlattı.

  • 16.00 – 16.45 Slovakya’dan Jan Duda ve Emrah Köksal Sezgin “Afyon Sofrası ile Dünya Mutfağı” üzerine sunum yaptı.

  • 17.00 – 17.45 Ceyda Özdemirli, “Afyon Lezzet Turu: Patlıcan Böreği” ile sahne aldı.

  • Günün kapanışında ise 18.00 – 18.45 Sinan Korkmaz, Ali Polat ve Sevil Karaca’nın katılımıyla “Afyon Ustaları ile Yöresel Lezzetler” etkinliği gerçekleşti.

BeefAfyon Etkinliği

Festival alanında saat 14.00’te BeefAfyon etkinliği yapılarak ziyaretçilere et kültürü üzerine özel bir deneyim sunuldu.

Panellerle Zenginleşen Program

GastroShow Sahnesi, aynı zamanda akademisyenler, şefler ve sektör temsilcilerini buluşturan panellere ev sahipliği yaptı.

  • 12.00 – 12.45 “Anadolu’nun Saklı Lezzetleri: Toroslardan Sofralara” panelinde Elif Çıtak Erdoğan moderatörlüğünde Prof. Dr. Seda Genç, Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Genç, Doç. Dr. Gonca Tokuz, Ali Özçil ve Doç. Dr. İhsan Erol Özçil konuştu.

  • 13.00 – 13.45 Özlem Mekik moderatörlüğünde “Afyon Mutfağının Geleceği: Mehmet Yalçınkaya ile Sohbet” oturumu yapıldı. Şef Mehmet Yalçınkaya ve Hamza Kalkan, Afyon mutfağını değerlendirdi.

  • 14.00 – 14.45 Prof. Dr. Burhan Kılıç moderatörlüğünde “Unutulan Tatların İzinden Ata Tohumlar ve Yöresel Lezzetler” panelinde Berker Çiftçi, Doç. Dr. İbrahim Dinç, Doç. Dr. Yılmaz Seçim, Selim Yeşilpınar ve Doç Dr. Seden Özerden söz aldı.

  • 15.00 – 15.45 Önder Köse moderatörlüğünde “Yöresel Mutfakların Markalaşması ve Sürdürülebilirliği” panelinde Süleyman Tarakçı, Nurhan Sabanoğlu, Murat Üstün, Süleyman Köşkeroğlu ve Selim Çıtak konuşmacı oldu.

  • 16.00 – 16.45 Rafet İnce moderatörlüğünde “Geleceğin Gastronomisi: Dijital Dünyada Yemek” panelinde Mehmet Gök, Hazer Amani, Erdem Dirbalı, Eyüp Kemal Sevinç ve Kemal Can Yurttaş görüşlerini paylaştı.

  • 17.00 – 17.45 günün son panelinde ise Neslihan Durna moderatörlüğünde “Master Şefler ile Afyon Mutfağı” başlığı altında Onur Üresin, Eda Karabulut, Tanya Kilitkayalı, Ümmühan Ünavcı ve Kıvanç Karadeniz izleyicilerle buluştu.

Konserlerle Renklenen Akşam

Festivalin ikinci günü, müzik şöleniyle taçlandı.

  • 19.00’da Afyonkarahisar Belediyesi Konservatuvarı Kent Orkestrası sahne aldı.

  • Gecenin finalinde ise 21.30’da ünlü sanatçı Soner Sarıkabadayı, binlerce ziyaretçiye unutulmaz bir konser verdi.